23 May

Prica o nasim ljubimcima, Cezaru i macku, na sajtu Petface.net!

GORNJI MILANOVAC: Cezar je pas koji je i mama i tata jednom macetu! (VIDEO)

Mama i tata petomesečnom mačetu: – Cezar je naizgled običan pas. Umiljat, pametan i beskrajno tolerantan. Ali, on je sve sao ne običan, kroz smeh nam priču o svom neobičnom dvojcu priča Zorica Radojković.

Naime, priča nas vraća dve godine unazad, kada je porodica Radojković na poklon dobila tada malenog Cezara – mešanca od tate nemačkog ptičara i mame bretonke.

mama i tata petomesečnom mačetu petface

– Sa četiri meseca Cezar se teško razboleo od nekog nepoznatog virusa i veterinar je rekao da su šanse da preživi 1:1 000 000. Preživeo je! Posle ko zna koliko infuzija, lekova i injekcija, ali je preživeo. Mnogo je bilo mučno, teško, ali smo pobedili. Hranila sam ga na kašičicu doslovno, kaže nam Zorica.

I tako je Cezar postao najrazmaženiji pas današnjice. Tako kaže Zorica :)

mama i tata petomesečnom mačetu petface

– Oporavio se, ali sam ga strašno razmazila. Ipak vežbali smo i neke komande pa je ostao razmažen, ali poslušan i razuman. Kao da je čovek. Voli sve ljude i decu, svima se raduje, umiljava i samo bi da se mazi, kaže nam Zorica.

Sve se promenilo ovog leta, kada je Zorici drugarica donela na poklon maleno, jedva progledalo mače.

mama i tata petomesečnom mačetu petface

– Iskreno, nisam se obradovala, jer Cezar do tog trenutka nije voleo mace. Nisam znala šta ću, ali mače nisam mogla da ostavim bez zastite, kaže Zorica.

Međutim, sve se „pogodilo“. Cezar je uz mnogo strpljenja shvatio da mače ostaje i da mu ne sme ništa.

mama i tata petomesečnom mačetu petface

– A kakav je naravan, to je otišlo u drugu krajnost. Kao da je shvatio njegove male mogućnosti i ubrzo ga pustio da jede iz njegove posude, da mu se penje na glavu i leđa, da spavaju zajedno, da se igra sa njegovim repom i eto postadoše drugari… Jedni u milion. Doslovno ga posmatra kao svoje dete, kaže nam Zorica.

Od njihovog prvog susreta je prošlo šest meseci. Cezar danas ima dve godine, a mače pet meseci. Oni su nerazdvojni. Cezar je postao i mama i tata petomesečnom mačetu!

Uživajte u videu, na OVOM LINKU!

PREUZETO SA: www.petface.net