15 Sep

Ove zime nema zime

Odaberite selo i sami napravite (ili kupite) pravu, domaću zimnicu!

Po ovom toplom i lepom vremenu ne bi se baš reklo da se letu primakao kraj. Ipak, ono što su sigurni znaci da nam jesen dolazi su njeni raznovrsni plodovi. Voća i povrća je u izobilju, a gde ćete ga naći zdravije i svežije nego na našim selima.

Zbog toga smo pokrenuli akciju pod nazivom “Ove zime nema zime za sve vas koji uživate u dobroj i kvalitetnoj zimnici. Bilo da ste u gradu, stanu ili da nemate uslove za pravljenje, mirisni ajvar i pinđur, slasni džemovi od kajsije, šljive i šipka ili domaći sokovi i čajevi ili turšija…na vama je da odlučite. Ovo je samo deo veoma šarolike zimnice koji su domaćini spremni da vam ponude. Za neke recepte i ideje verovatno nikada niste ni čuli, ali ukus…to je ono što se pamti i što vas stalno vraća selu.

Vlasnici domaćinstava koji učestvuju u ovoj kampanji pored boravka na selu, nude vam dve mogućnosti: da sami i uz njihovu pomoć spremite svu zimnicu koja vam treba, ili da ipak uživate u septembarskom suncu, a zalihe domaće kuhinje koje upravo pripremaju, kupite i ponesete sa sobom nazad. Koji god način da odaberete, sigurno je da kući nosite ono najlepše i najzdravije što srpsko selo ima.

I zato bez premišljanja. Jeste sunce i prijatno vreme, ali neće trajati zauvek. Čekaju vas tri sjajna domaćinstva: Lozanjska terasa, Etno-selo Bogut ili Gostoljublje. Kliknite na vaše omiljeno mesto, kontaktirajte domaćina, a oni će vam pomoći da sve lepo pripremite.

Ove jeseni sa sela nam stiže poruka: Ove zime nema zime! smiley