Dovoljno blizu, a dovoljno daleko


Putniče, ako čitaš ovaj tekst, znači da te zanima naše selo Lozanj. I drago nam je zbog toga. Ali kad već čitaš, treba da znaš da smo mi, Radojkovići imali tu sreću i privilegiju da živimo u samom srcu Šumadije.

Možda ćete reći da smo daleko od grada? I da, upravu ste.  Mi smo dovoljno daleko. Baš kao u onoj pesmi. Ništa ne remeti naš mir i spokoj ovog kraja, a opet smo na samo 2 sata vožnje od Beograda. Ovde uživamo u svim blagodetima prirode koje nam je Srbija podarila. A verujte ima ih mnogo.


Idealno mesto za odmor od stresa


I odavno nam je jasno koliko užurbani gradski život iscrpi čoveka. Koliko energije oduzima i koliko vremena trošite na neke obične, svakodnevne stvari. Sve to dodatno začine stres i nervoza i znamo čemu to vodi. Baš zato sve više ljudi sličnih vama pravi odmor pronalaze upravo ovde. U miru i tišini srpskog sela.


Zaboravite na probleme


Kažu naši gosti da ovde čovek zaboravi na sve probleme. I ne čudi. Ovde se budite i ležete uz najčistiji vazduh koje za vas prave šume Suvobora. One slavne planine sa koje je Vojvoda Mišić poveo svoju vojsku u još slavniju bitku. Mi vas nećemo poslužiti Koka-kolom i viskijem, već domaćim sokom od maline i domaćom viljamovkom. Ne služimo brzu hranu, ali zato pravimo specijalitete od mangulica, ćuretine i piletine, sataraš, prebranac i ukusne pite. Ukratko, ponudićemo vam ono, što priroda nudi nama: slatke i mirisne jabuke i kruške, domaće sokove i džemove, mladi sir i mlečni kajmak i kao dukat žutu projaricu.


Sve nam je blizu


Dragi putniče, ovo je čestit i po mnogo čemu čuven kraj, vredan svakog dana i sata tvoje posete. Pored našeg Vojvode ovuda je hodio i najveći srpski svetitelj – Sveti Sava. Otuda i manastir Savinac koji je svojoj ženi u čast podigao knez Miloš Obrenović. U njemu je svoje poslednje dane provela i Vukova ćerka, Mina Karadžić. Tu su još i Rajac, Koštunići, Ravna gora…sve nam je blizu.
Mogućnosti je mnogo, a mi smo pravi domaćini. Zato iskoristi vreme za kratak predah i kontaktiraj nas da se dogovorimo oko svega.
 

Lozanjska terasa je vredna posete! Vidimo se!


[about_box title=”Dobrodosli” subtitle=”” second_title=”Nasa prica” image=”https://bezimoizgrada.rs/wp-content/uploads/2015/01/ruze.jpg” image_small=”http://www.lekicacademy.com/wp-content/uploads/2014/11/nebo_pozadina.jpg”]
U srcu Šumadije na padinama Suvobora, nedaleko od vrha Rajac, a daleko od gradske buke i vreve, ususkalo se selo Lozanj. Prostire se na povrsini od 900 hektara, na nadmorskoj visini od 400 do 500 metara. Nalazi se na 20 kilometara severozapadno od Gornjeg Milanovca.
“Pioniri” seoskog turizma u Loznju, Radojkovici, spadaju medju takozvane “starosedeoce” sela. Sa prvim godinama devetnaestog veka, Radojkovici se prvi put pominju u tefterima tadasnje Rudnicke nahije, a zatim i u zvanicnim popisima oslobodjene Srbije (1862.).
Poljoprivredno domacinstvo Radomira i Kose Radojkovic pretrpelo je poslednjih godina manje izmene u strukturi i sadržajima zahvaljujući idejama i inicijativi najmladje ćerke Zorice, cime je postalo spremno da gostima pored mirnog okruženja i ukusnih obroka, ponudi još neki užitak više.
Nevelika, ali lako prepoznatljiva terasa Radojkovica u dolini recice Dincine, adaptirana je uz staru porodicnu kucu, a kako komšije i prijatelji kažu, ulepšala je samo selo.
[/about_box]
[sportify_about_slider]


[sportify_gallery_slider title=”*Slike govore vise od hiljadu reci.*” image=”http://teslathemes.com/demo/wp/sportify/wp-content/uploads/2014/10/gallery-background.jpg”]

Sta jedete kada dodjete kod nas?

Namirnice koje koristimo u nasoj kuhinji su odlicnog kvaliteta i dobro poznatog porekla. Proizvodimo ih na nasem imanju onako kako najbolje znamo i umemo koristeci tradicionalno znanje. Upravo zato nase voce, povrce, zitarice, meso i mlecni proizvodi imaju ukus koji se ne zaboravlja.

[sportify_team_box title=”” description=””]

IZLETI
savinac_izlet_lozanjtakovo_lozanj_izletravna_gorakostunici_lozanj_izletrajac_lozanjska_terasamanastir vracevsnica

 

[sportify_friends_box title="*Prijatelji*" description=""]